Home   Novosti   PREDSTAVLJANJE BLOGA – www.odidoma.net

PREDSTAVLJANJE BLOGA – www.odidoma.net

PREDSTAVLJANJE BLOGA – www.odidoma.net

Kamenodržalo - www.odidoma.netNa hrvatskoj art & craft sceni niknuo je ovih dana novi blog. Iza simpatične adrese www.odidoma.net krije se kreativka koja za sebe kaže da voli životinje i biljke, načičkano nebo noću i Ness od lješnjaka.

Za razliku od mnogih drugih blogova slične tematike, autorica se ne bazira samo na nizanju fotografija i uputa kako da nešto sami uradite, već u svoje tekstove unosi i mnogo osobnosti, svojih razmišljanja i stavova i dijeli crtice iz svog svakodnevnog života. Svoje postove dijeli u 5 kategorija: Ljepota, zdravlje, njega tijela; Ljudi, mjesta, događaji; Šalji dalje; Stvorevine i Svakodnevnosti. Pa ćete tako primjerice pod kategorijom Ljudi, mjesta, događaji naći za sada 2 putopisna teksta, pod Stvorevine se nalaze većinom upute za izradu koječega i predstavljanja raznih reativnih uradaka, u Svakodnevnostima su tekstovi različite tematike koje možemo svesti pod zajednički nazivnik ‘osobna razmišljanja’ dok ostale kategorije za sada nemaju nikakva sadržaja.

…Kris. Sanjarka, kreativka, romantičarka. Razgovara sa životinjama, pjeva biljkama, rosu niže u ogrlice i ustima lovi pahulje snijega. Voli vino & čokoladu, načičkano nebo noću i Ness od lješnjaka. Kako je navedeno u opisu bloga, stranice su namjenjene „svima koji uživaju u stvaranju ili onom što je netko drugi stvorio, koji nisu izgubili dječju sposobnost opažanja, čuđenja i divljenja i koji se ne ustručavaju pljeskati od radosti.“

Kontaktirali smo autoricu bloga kako bismo saznali nešto više o njoj i onome čime se bavi. Ovdje u cijelosti prenosimo njene odgovore na par jednostavnih pitanja.

 

Kako si se odlučila za pisanje bloga?

Cijeli svoj život se bavim nekim vidom stvaranja, ovisi što me inspirira u kojem periodu. Radila sam nakit, crtala, slikala, plesala i pisala. Pisanje je jedina konstanta i moja velika ljubav i u tome najpotpunije uživam. Sve ostalo su faze koje dođu i prođu. Nekim hobijima se vraćam, dok neke ostavim kad vidim da to nije za mene. Stoga sam nekako pokušala spojiti konkretne proizvode koji su rezultat nekog kreativnog procesa s pisanjem.  Na taj način imam sve: stvaram i pišem o onom što stvaram! :)

Zašto si blog nazvala Od.Ideje.Do.Materije?

Zato što mi se Od.Ideje.Do.Materijalizacije učinilo predugačo i prekomplicirano za izgovarati i pisati! :) :) Naziv pojašnjava ono što se dešava u čovjeku koji se bavi bilo kojim oblikom kreativnog izražavanja: u slikaru, piscu, fotografu, plesaču. Najprije mora postojati ideja koja u nama sazrijeva do trenutka dok zadržavanje te ideje u sebi postaje muka! Onda uzmeš medij u kojem ti je najudobnije i izraziš sve što si unutar sebe proizveo: naslikaš nešto, otplešeš, stvoriš. Bitno je da stvoriš i materijaliziraš svoju zamisao. Tada je krug zatvoren, a kreativni proces završen i vrijeme je za slijedeći. Pošto je svaki moj članak, kao i svaka moja konkretna i opipljiva rukotvorina jedan kreativni proces, mislim da mu naslov savršeno odgovara!

Zašto je riječ „stvarajmo“ napisana drugačije?

Moja velika želja je kroz svoj art & craft rad i tekstove potaknuti i druge ljude na stvaranje. Posebno one koji misle da se iz ničega ne može stvoriti nešto, koji se ne usuđuju probati, uzeti kisti i bojice ili zaplesati, zapjevati. Život u kojem nema kreativnog izražavanja je za mene siromašan. Voljela bih ljude potaknuti da se bave stvarima koje ih ispunjavaju. To je smisao same riječi Stvarajmo! s uskličnikom. A način na koji je napisana samo slikovito prikazuje da se kroz proces stvaranja onaj kreativni nered u nama oblikuje u nešto smisleno i uređeno i postaje – red :)

Reci nam u par riječi o čemu se tu zapravo radi, čime se to baviš i o čemu ćemo čitati u budućnosti?

Pa radi se o svemu. Smisao bloga nije samo davati tutorijale o tome kako se nešto može napraviti, toga na internetu ima na pretek. I sama pratim dosta američkih blogova i s vremenom njihovo čitanje nema smisla, jer većina ljudi ne piše o sebi i ne unosi ništa osobno u svoj blog. Osim što kod njih ponekad potražim inspiraciju za napraviti nešto, obično se nikad ne vratim jer je sadržaj nekako monoton. Voljela bih da čitatelji kroz moje tekstove (tematske ili netematske) prije svega upoznaju mene, a potom ono čime se bavim. Jer što predstavlja predmet (vaza, slika, fotografija) bez da imaš osjećaj o tome kakva je osoba koja je to napravila?

Prodaješ li svoje rukotvorine i održavaš li kakve radionice?

Većina predmeta koje sam pokazala (i koje planiram pokazati) su rađeni za osobnu upotrebu (ili ukras :)) i nisu na prodaju. Što ne znači da neću raditi i s tom namjerom. Uvijek me se može kontaktirati i pitati da li bih mogla nešto napraviti. Ako nešto ne mogu, ja ću to i reći :)! O radionicama je za sada stvarno prerano pričati. Mada… nikad ne reci nikad :). Ono što svakako planiram je organizirati male nagradne igre po uzoru na američke i hrvatske blogere, tzv. Giveaways. Više o tome uskoro, kad se skupi malo publike :).

Hvala ti na javljanju i sretno!

Pa ja bih trebala zahvaliti vama što ste se javili meni :). Pozdrav!

Hoće li se ova hvalevrijedna ideja zaista pretvoriti u lifestyle blog koji će svojim šarmom i entuzijazmom koji je autorica pokazala plijeniti pozornost čitatelja, ili će se izgubiti u moru sličnosti? Nemamo izbora nego pratiti.

 

Komentari su zatvoreni.