Home   Novosti   iOS aplikacija “Učionica”

iOS aplikacija “Učionica”

ucionica

Danas je sasvim normalno da dječica od dvije godine već znaju “baratati” smartfonima, pregledavati slike, otvarati razne aplikacije i igrati se. Vjerojatno ste, nakon što ste preboljeli inicijalni šok i strah da vam vaša mala princeza/princ ne pobrišu cijeli adresar, poželjeli da imaju nešto zabavno, ali i edukativno s čime bi se mogli igrati.

Goran Leutar, programer i developer iz Splita, je upravo dovršio iOS aplikaciju “Učionica”, zabavan i edukativan program koji pomaže predškolskoj djeci da se upoznaju sa svijetom slova i brojeva, životinja, oblika i boja preko maminog ili tatinog iPhonea ili iPada

Smile4me: Predstavite se našim čitateljima.

Zovem Goran Leutar i živim u Splitu. Diplomirani sam inženjer računarstva i trenutno radim kao programer na razvoju softvera za zračne luke. U slobodno vrijeme razvijam iPhone i iPad aplikacije za djecu.

Smile4me: Učionica nije bila tvoja prva aplikacija?

Moja prva aplikacija je bila Abeceda koju sam počeo raditi zbog svog sina. Tada je imao dvije godine i tražio sam abecedu na hrvatskom, ali je nije bilo. Tada sam iz znatiželje nabavio Macintosh računalo i počeo na razvoju Abecede na hrvatskom. Moj sin mi je ujedno bio prvi tester aplikacije i kako bi pratio njegovo korištenje, tako sam je razvijao. Pri izradi Abecede su mi pomogli Maja Matas s Radio Dalmacija, koja je posudila glas, i prijatelj Petar Varvodić koji je tonski obradio snimke.

Smile4me: Koji je bio idući korak?

goran-small

Nakon sto sam napravio abecedu sam napravio drugu aplikaciju ‘Životinje’ koja je sadržavala 20ak životinja sa njihovim zvukovima i imenima. Nakon toga mi se učinilo da bi trebalo napraviti jednu aplikaciju za brojeve pa za boje i oblike itd. Tako se rodila ideja o ‘Učionici’ koja će sve to obuhvatiti.

Smile4me: Gdje možemo nabaviti ovu aplikaciju?
Učionica se može skinuti sa iTunes Storea za cijenu od 2.99$. Aplikacija je za sada napravljena za iPhone, ali se može koristiti i na iPadu, za kojeg ću je uskoro potpuno prilagoditi. Za sada Android verzija nije u planu.

Smile4me: Kako su najmlađi fanovi reagirali na Učionicu?

Reakcije na aplikaciju su za sada odlične. Svima s kim sam razgovarao se sviđa i kažu mi da su im djeca oduševljena. Već sam dobio prve komentare za nekakvim promjenama ili poboljšanjima koje ću u slijedećem ažuriranju dodati kako bi aplikacija bila još bolja.
Trenutno nemam planova za nove aplikacije, za sada ću se koncentrirati na poboljšanju Učionice te se nadam mnogim komentarima koji bi mi dali do znanja što bi ljudi htjeli za svoju djecu.

Učionicu možete nabaviti na Apple iTunes Storeu.

 

Komentari su zatvoreni.